29.01.2020

Markus Myyry: Haussa SM-mitali


Kontiolahden Urheilijoiden Markus Myyry lähtee hakemaan 16-vuotiaiden sarjasta SM-mitalia. Ikäluokkamuutoksen myötä myös kilpailusuorituksen sisältö muuttuu aiempaan verrattuna.

Nuorten sarjoissa pystyammunta aloitetaan M16-ikäluokassa. Yhdeksättä luokkaa käyvän Markuksen tavoitteena on SM-mitalin lisäksi ehjät suoritukset kansallisista kisoista.

Hänen ajatuksissaan siintävät myös kansainväliset kilpailut.

”Tulevien vuosien tavoitteena on päästä edustustehtäviin nuorten MM-kisoihin.”

Tänä vuonna Markukselle kertyy harjoituksia 10-20 tuntia viikossa, koulunkäynnin ja harjoitusjakson mukaan. Päävalmentaja Aku Moilanen ohjaa myös Markuksen treenejä.

Onnistuuko 200 vatsalihasliikettä?

Yleisen fyysisen kehittymisen lisäksi parivaljakko on keksinyt Markukselle konkreettisia tavoitteita. Motivoinnin apuna on mikäs muu kuin vedonlyönti.

”Kesällä 3500 metriä Cooperin testissä. Ja 200 vatsaa viidessä minuutissa, jotta valmentaja joutuu rahallisesti kärsimään”, Markus viittaa valmentaja-Akun kanssa sovittuun vetoon.

Valmentaja ja valmennettava saavat kisattua keskenäänkin. Kalastaessa Markus kutsuu valmentajaa arkkivihollisekseen.

”Akun kanssa tulee useasti otatettua isoimman kalan saalistamisessa. Makein palkinto jää minulla yleensä saamatta, mutta joku päivä Aku jää vielä huijaamisesta kiinni.”