29.04.2020

Maailmancup-avauksen 2020-21 ohjelma houkuttaa yleisöä


Ampumahiihdon maailmancup-kauden avausohjelma marraskuussa 2020 on järjestäjän toiveiden mukainen.

Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n suunnitelma kauden 2020-21 ohjelmasta saa kiitosta Suomen osakilpailun ja maailmancup-kauden avaustapahtuman järjestäjä Kontiolahden Urheilijat ry:ltä. Ohjelman mukaan maailmancup-kiertue avataan Kontiolahdella 28.-29. marraskuuta. Kahden päivän aikana kisataan sekä normaalimatkat että pikakisat.

─Uskomme ohjelman kiinnostavan yleisöä paitsi maailmancup-kiertueen statuksen takia myös siksi, että ohjelma rakentuu nimenomaan henkilökohtaisista kilpailuista, sanoo tapahtuman johtaja Sami Leinonen.

Leinonen siirtyy marraskuun tapahtuman johtajaksi Tomi-Pekka Riihivuoren jälkeen. Aiemmin Leinonen on ollut Kontiolahden maailmancup-tapahtumassa apulaisjohtajana.

Osa joukkueista viipyy pitempään

Kilpailut käydään suunnitelman mukaan lauantaina ja sunnuntaina. Ulkomailta saapuvat kisavieraat tulevat Pohjois-Karjalaan jo keskiviikkona, jolloin ohjelmassa on ensimmäiset hiihtoharjoitukset.

Leinonen arvioi, että avaustapahtuman järjestäminen Kontiolahdella muuttaa joukkueiden matkustamista edellisvuosista.

─Odotamme, että joukkueita saapuu harjoittelemaan stadionin laduille jo loka-marraskuussa aiempia vuosia enemmän. Näin joukkueilta säästyy matkustamisen vaiva ennen kauden avaavaa ensimmäistä kisastarttia.

Avaus kerää huomiota

Edellisen kerran maailmancup avattiin Kontiolahdella vuonna 2007. Leinonen sanoo, että kauden avaus herättää huomiota ja tuo järjestelyihinkin uutta.

─Paikalle on tulossa normaalia enemmän median edustajia. Joukkueet kokoontuvat tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa Kontiolahdella, minkä takia esimerkiksi urheilijoiden esittelykuvaukset tehdään täällä, Leinonen avaa marraskuun tapahtuman erityistehtäviä.

Marraskuun tapahtuman järjestelyjen osalta toimialapäälliköt pitävät ensimmäisen verkkokokouksensa toukokuussa.

─Suunnittelimme monia asioita jo maaliskuun tapahtumaa varten siten, että käytännöt palvelevat myös marraskuun tapahtumaa. Teknisen toteutuksen osalta lähtökohdat kauden avauksen järjestelyihin ovat oikeinkin hyvät, Leinonen sanoo.

Koronaviruksen kehittyminen seurannassa

Leinonen korostaa, että koronavirustilanteen kehittyminen on ratkaisevaa tapahtumalle.

─Seuraamme tilanteen kehittymistä yhdessä Kansainvälisen ampumahiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton kanssa. Koronan etenemisen osalta tilanne on avoin, mutta aloitamme kuitenkin valmistautumisen syksyn tapahtumaan täysillä ja sopeudumme tuleviin viranomaisten ohjeistuksiin.

Lisätietoja:
Tapahtuman johtaja Sami Leinonen, Kontiolahden Urheilijat ry, 050-557 8003
Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n tiedote kaudesta 2020-21.

Kuva: BMW IBU World Cup Kontiolahti / Heidi Lehikoinen