29.11.2020

Bö otti keltaisen liivin takaisin, Seppälä 41:s


Norjan Johannes Thingnes Bö otti ylivoimaisen voiton pikakilpailussa ja pääsee seuraavassa kilpailussa pukeutumaan jälleen cup-johtajan keltaiseen liiviin. Bön seuraksi palkintopallille nousivat Ruotsin Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma, jotka jatkoivat onnistumisillaan ruotsalaisten hienoa avausviikonloppua.

Bö selvitti kilpailun ilman sakkokierroksia ja kasvatti tutun vahvalla hiihdollaan voittomarginaalin 44,1 sekuntiin.

– Olisin voinut ampua nopeammin pystypaikalla, se oli ainoa asia, joka ei ollut täydellistä. Mutta jos osut viiteen pystypaikalla, ajalla ei ole niin paljon väliä. Tämä oli lähellä täydellistä kilpailua, Bö sanoi.

Samuelssonille viime kausi oli haastava, joten hän on luonnollisesti iloinen hyvästä avausviikonlopusta. Hän ampui yhden ohilaukauksen.

– Eilisen jälkeen olin tyytyväinen ja rennoin mielin, koska hiihto oli niin hyvä, Samuelsson sanoi normaalikilpailun tärkeimmästä annista.

Myös Ponsiluoma joutui makuun jälkeen kiertämään yhden sakkokierroksen.

– Kun ammuin makuulla yhden ohi, hermostuin vähän, mutta sain kuitenkin tehtyä hyvän kilpailun, Ponsiluoma kertoo.

Seppälä tyytyväinen fyysiseen kuntoonsa, ohilaukaus harmitti Hiidensaloa

Tero Seppälä ja Olli Hiidensalo olivat suomalaisista parhaina peräkkäin sijoilla 41 ja 42. Seppälä selvitti makuun yhdellä ohilaukauksella, mutta joutui pystypaikan jälkeen kahdelle sakkokierrokselle.

– Fyysinen kunto on aivan hyvä, kaksi kierrosta tulin tänään ihan kelpo vauhtia. Ammunta vähän vielä sakkaa, se ei ole aivan sillä tasolla mitä se maailmancupeissa pitää olla, Seppälä tuumi ja katsoi luottavaisesti eteenpäin.

Hiidensalo ampui yhden ohi pystypaikalta.

– Hiihto oli ihan ok-tuntuista, tasaista menoa. Ammunta oli tuloksena hyvä, mutta makuulla oli pieni varmistelun maku. Pystyllä oli tosi vaikeaa. Vähän korpesi, kun viimeinen meni ohi. Noin hitaalla ammunnalla olisi toivonut nollaa. Ei nyt mikään ihan huono avaus, Hiidensalo sanoi.

Katso kaikki tulokset: biathlonresults.com
Kuva: Manzoni/IBU