Kuva tulossa

Voittajakolmikko vasemmalta: Niklas Hartweg, Martin Ponsiluoma ja David Zobel: Kuva: Kalle Parkkinen.

29.11.2022

Ruotsin Martin Ponsiluoma juhli avausvoittoa, Hiidensalo avasi pirteästi 11. sijalla

Ruotsin Martin Ponsiluoma ampui ensimmäisestä pystystä yhden ohi, mutta selvitti loput ammunnat puhtaasti ja vei maailmancupin kauden avauskilpailun voiton normaalimatkalla.

Ruotsin Martin Ponsiluoma ampui ensimmäisestä pystystä yhden ohi, mutta selvitti loput ammunnat puhtaasti ja vei maailmancupin kauden avauskilpailun voiton normaalimatkalla.

Sveitsin Niklas Hartweg otti uransa ensimmäisen palkintokorokesijansa maailmancupissa ja oli toinen 37,2 sekuntia hävinneenä.

Myös kolmanneksi yltänyt Saksan David Zobel otti uransa parhaan cup-sijoituksen. Hartweg ja Zobel selvittivät kaikki neljä ampumapaikkaa ilman ohilaukauksia.

Ponsiluoma voitti pikakilpailun MM-kultaa 2021, mutta muuten hän ei ollut aiemmin maailmancupin osakilpailua voittanut.

"Tietysti ammunta oli tänään ratkaiseva asia voittoon. Tuntui, että olin keskittynyt koko päivän. Hiihdossa alku oli hallinnassa ja pystyin etenemään sillä tavalla viisi kierrosta. Se oli avain (voittoon). Tuntui kuin kovalta intervalliharjoitukselta. Todellista väsymystä ei tullut missään vaiheessa, joten päiväni oli fantastinen", ruotsalainen tunnelmoi suoritustaan.

Lauantaina hän toteuttaa yhden unelmansa, kun pääsee starttaamaan keltainen liivi yllään.

"Varmasti jokainen unelmoi, että pääsisi starttaamaan keltaisessa liivissä, joten olen todella onnellinen ja innoissani siitä".

Hiidensalo onnistui, Seppälän kilpailu pieleen parempien sijojen osalta ensimmäisellä pystypaikalla

Suomalaismiesten paras normaalikilpailussa oli Olli Hiidensalo, joka oli yhdellä ohilaukauksella 11:s.

Hiidensalo lähti maltillisesti matkaan, koska hiihdollisesti päivän vire oli hänelle itselleen arvoitus. Hän jatkoi lopulta kaikin puolin onnistunutta suoritustaan maaliin asti ja selvisi kilpailusta kahdella ohilaukauksella ja oli 11:s. Hän jäi voittajasta 2.24,1.

"Kisa meni kokonaisuudessaan aika hyvin. Rauhallisesti lähdin liikkeelle ja koitin hyödyntää peesejä. Kolmannessa ammunnassa jäin vähän perään ja piti hiihtää peesejä kiinni. Jaksoin mennä tosi hyvin maaliin asti. Ammunnat olivat vähän hitaita, mutta osumat ratkaisivat tänään", Hiidensalo sanoi hymyillen.

Tero Seppälä oli 35:s neljällä ohilaukauksella. Kolme tuli toisesta ammunnasta.

"Ei ollut ihan minun päiväni tänään. Siihen ensimmäiselle pystypaikallehan se kaatui. Aika haastavaa oli myös ladulla", Seppälä pohdiskeli ja arveli tekevänsä myös lisää suksitestejä ennen seuraavia kilpailuja.

Jaakko Ranta oli 46:s, Tuomas Harjula 72:s ja Heikki Laitinen 78:s.