30.03.2020

Maailmancup-kausi avataan marraskuussa Kontiolahdella

Kiertueen avauksen ohjelma uudistuu.

Ampumahiihdon maailmancup-kiertue 2020–21 polkaistaan käyntiin marraskuussa Kontiolahdella. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on myöntänyt Kontiolahden Urheilijat ry:lle myös kauden 2021–22 avaustapahtuman järjestelyvastuun.

Marraskuun loppuun ajoittuva maailmancup-sirkuksen avaustapahtuma uudistaa kiertueen avauksen.

Aiemmin yhdelle paikkakunnalle rakennettu, kymmenen päivää kestävä avaustapahtuma jaetaan marraskuusta 2020 lähtien kahden eri paikkakunnan kesken. Paikkakunnat ovat Kontiolahti ja Ruotsin Östersund.

”Tiiviillä rytmityksellä Kontiolahden ja Östersundin kesken haetaan kaudelle räväkkää avausta. Uudella järjestelyllä saadaan paremmat toteutusmahdollisuudet kaikille osapuolille”, maaliskuun 2020 tapahtumaa johtanut Tomi-Pekka Riihivuori sanoo.

Hän ennustaa marraskuun tapahtumalle suurta mediahuomiota.

”Lajissa kuin lajissa maailmancupin avaus lajissa kuin lajissa kerää paljon huomiota. Siihen saamme täälläkin varautua.”

LUMIVARMUUS TOI TAPAHTUMAN

Maailmancup-kiertue kattaa yhdeksän osakilpailua sekä kaudelle ajoittuvat arvokisat.

Kauden avauksen ajankohta marraskuun lopussa ei ole helppo, sillä lumen saatavuus on monilla kisapaikkakunnilla epävarmaa.

Kontiolahden lumivarmuus palvelee maailmancupia hyvin.

”Kisa maailmancupin osakilpailujen järjestämisoikeudesta on eri maiden kesken kova. Avaustapahtuman siirto Suomeen ja Kontiolahdelle on osoitus luottamuksesta siihen, että tapahtumalle tärkein eli lumiolosuhteet saadaan turvattua”, Riihivuori sanoo.