Kuva tulossa

Marraskuun alussa 27 vuotta täyttänyt Hanna Öberg repi yhdestä sakkominuutista huolimatta eroa seuraaviin yli 30 sekuntia. Kuva: Kalle Parkkinen.

30.11.2022

Hanna Öberg jatkoi ruotsalaisjuhlia, Kinnunen ja Eder 20 parhaan joukkoon

Naisten maailmancup-kauden ensimmäinen kilpailu päättyi ruotsalaisjuhliin. Hanna Öberg vei normaalimatkan voiton, Norjan Ingrid Tandrevold oli toinen ja Italian Lisa Vittozzi kolmas. Suomalaisittain ilahduttavaa oli, että kaksi urheilijaa oli 20 parhaan joukossa. Nastassia Kinnunen oli 15:s ja Mari Eder 17:s.

Hanna Öberg selvisi kilpailusta yhdellä ohilaukauksella. Ruotsalaisen hiihtovauhti oli sen verran reipasta, ettei viimeisellä ampumapaikalla tullut sakkominuuttikaan vienyt voittoa. Nolla-ammunnalla kilpailun selvittänyt ja uransa parhaan normaalimatkan cup-sijoituksen ottanut Ingrid Tandrevold jäi 36,5 sekuntia ja ensimmäisellä paikalla yhden ohilaukauksen ampunut Lisa Vittozzi 39,7 sekuntia.

”Tiesin, että hiihto kulkee ihan hyvin, sen suhteen olin rennoin mielin. Tänään päätavoitteeni oli saada kaikki palaset kasaan hiihdon ja ammunnan kanssa. Mielestäni onnistuin hyvin. Joka laukauksen kanssa tein töitä. Viimeiseltä pystyltä yksi meni ohi, mutta kokonaisuutena olen todella onnellinen”, Öberg sanoi.

Öbergin voiton myötä sekä miesten että naisten seuraavassa kilpailussa keltainen liivi on ruotsalaisurheilijan yllä.

”Olen todella onnellinen tästä. Nyt voin rentoutua ja jatkaa työtäni siitä missä olen.”

Kinnunen ja Ederin avauksessa paljon positiivista

Nastassia Kinnunen ampui ensimmäiseltä paikalta yhden ohi, mutta selvitti muut paikat puhtaasti. Kinnunen jäi voittajasta 2.25,2. Hän oli tyytyväinen avaukseensa.

”Ensimmäinen maailmancup aina vähän jännittää, mutta yritin tehdä parhaani enkä ajatellut tuloksia. Se onnistui”, Kinnunen sanoi tyytyväisenä.

Mari Ederin kaikki kolme ohilaukausta tulivat toiselta makuupaikalta.

”Kisa oli ihan kohtalainen, valitettavasti toisen makuun kolme sakkoa laskevat lopullista sijoitusta. Pystyammunnan kanssa olen tehnyt harjoituskauden lopussa enemmän töitä. On ollut selkeästi enemmän haastetta saada pysymään se kasassa kilpailuvauhtisessa suorituksessa. Iloisin mielin kyllä otan siitä nollat mukaan seuraaviin kisoihin”, Eder sanoi.

Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 40:s, Erika Jänkä 60:s ja Venla Lehtonen 73:s. Minkkinen selvitti ensimmäisen paikan ilman ohilaukauksia, mutta kolmelta muulta tuli jokaiselta yksi lisää.

”Varmaan ihan tasaisen kisan pystyin vetämään, mutta yksittäisiä lipsauksia tuli penkalla liikaa. Tavallaan yksi sakko per paikka ei ole huono, mutta yhteensä pikkasen liikaa kuitenkin”, Minkkinen sanoi kolmesta ohilaukauksestaan.

Torstaina Kontiolahdella kilpaillaan viestit.