Kuva tulossa

Jonni Mukkala nousi uransa kolmanneksi parhaaseen IBU-cup-sijoitukseensa. Kuva: Esa Kinnunen

30.11.2023

Ranskan Richard ja Norjan Botn voittoihin Kontiolahdella – Jonni Mukkala paras suomalainen

22-vuotias Jonni Mukkala petrasi ammuntaa kisan loppua kohti ja nousi 18:nneksi norjalaisten dominoimassa kisassa.

Soisalon Ampumahiihtäjien Jonni Mukkala oli paras suomalainen IBU-cupin avauspäivänä Kontiolahdella. Mukkala sijoittui 18:nneksi norjalaisten dominoimassa kilpailussa.

Norja otti kolmoisvoiton Johan-Olav Botnin johdolla. Hän jätti toiseksi sijoittunutta Mats Oeverbytä reilusti yli minuutin.

—Voiton avain oli hyvä hiihto. Tiesin olevani hyvässä kunnossa. Ammunta oli vaikeampi paikka, sillä kauden avauskisassa minulla oli aivan hirveä ammuntasuoritus, tämän päivän kisassa onnistunut ja vain yhden ohilaukauksen kerännyt voittaja summasi.

Mukkala: Kotikisa jännitti

Jonni Mukkala ampui kahdella ensimmäisellä ammuntapaikalla yhteensä kolme ohilaukausta. Loppua kohti tarkkuus parani, ja kahdella viimeisellä paikalla hän ampui puhtaat nollat.

Mies oli tyytyväinen kokonaisuuteen.

—Olihan se hyvä kisa. Kyllä jännitti aika paljon lähteä kauden avaukseen ja uran ensimmäisiin kotikisoihin. Hiihto oli kohtalainen, ja loppua kohti ammunnat olivat tosi hyvät.

Sijoitus oli Mukkalan IBU-cupin kolmanneksi paras ja normaalimatkojen paras.

—Hienoa oli kisata kotiyleisön edessä. Mukavasti oli kannustusta, mistä yleisölle isot pisteet. Toivottavasti viikonloppuna tulee vielä enemmän porukkaa, Kontiolahdella itsekin asuva Mukkala sanoi.

Muista suomalaisista Joni Mustonen (6 ohilaukausta) oli sijalla 37, Lauri Peltoniemi (2 ohilaukausta) sijalla 38, Heikki Laitinen (6 ohilaukausta) sijalla 41, Arttu Heikkinen (5 ohilaukausta) sijalla 42 ja Jimi Klemettinen (5 ohilaukausta) sijalla 64.

Naisten kisa sekuntipeliä

Naisissa Norjan Maren Kirkeeide ja Ranskan Jeanne Richard kävivät tiukan kamppailun 15 kilometrin normaalikilpailussa. Kisa päättyi ranskalaisen voittoon yhden sekunnin turvin.

Richard lähti viimeiselle hiihto-osuudelle 0,2 sekuntia Kirkeeiden perässä.

—Viimeinen kierros oli jaloille todella vaikeaa, mutta päässä jyskytti vain, että ”anna mennä, anna mennä nyt”, sanoi vuoden 2021 nuorten maailmanmestari Richard Eurovisionin voittajahaastattelussa.

Kolmas oli 22,5 sekuntia kärjestä jäänyt Norjan Karoline Erdal.

Suomalaisnaisille päivä ei tuonut menestystä. Suomen edustusoikeuden kesällä saanut Daria Virolainen oli paras suomalainen. Hän sijoittui neljällä sakollaan 26:nneksi. Heidi Kuuttinen (4 ohilaukausta) oli sijalla 57, Seela Peuralahti (4 ohilaukausta) sijalla 61, Frida Achrén (5 ohilaukausta) sijalla 68, Emilia Irvankoski (5 ohilaukausta) sijalla 69 ja Sofia Joronen (2 ohilaukausta) sijalla 72.

Lauantaina IBU-cupissa ovat vuorossa pikakilpailut. Naisten kilpailu käynnistyy kello 12 ja miesten kilpailu kello 15.30.