06.09.2022

Ampumahiihdon maailmancup-kiertueen avaus Suomessa: Kisastartteja viitenä päivänä, lipunmyynti avattu

Lipunmyynti kauden 2022-23 ampumahiihdon maailmancup-avaukseen Kontiolahdella on käynnistynyt. Parin vuoden tauon jälkeen yleisöpalveluja rakennetaan jälleen täydellä laajuudella.

Ampumahiihdon maailmancupkausi avataan Suomen Kontiolahdella marras-joulukuun vaihteessa 29.11.-4.12. Kisaviikon aikana ohjelmassa tiistaista sunnuntaihin on kahdeksan starttia.

—Tarjolla on koko setti pikakilpailuista takaa-ajoon, normaalikilpailuun sekä viesteihin, sanoo tapahtuman johtaja Sami Leinonen tapahtumaa järjestävästä Kontiolahden Urheilijat ry:stä.

Yleisöpalvelut laajenevat

Järjestelyjen osalta suurimmat muutokset liittyvät yleisöpalvelujen rakentamiseen. Viime kevään maailmancupiin yleisöteltta ei koronarajoitusten purkamiseen jälkeen ennättänyt, mutta marras-joulukuussa yleisöpalveluja lähdetään rakentamaan täydellä laajuudella.

—Lippuja myydään pääsuoran vierelle A-katsomoon, latukatsomoon sekä VIP-katsomoon. Maksuttomia yleisökuljetuksia Kontiolahden ja Joensuun suunnilta sekä yleisötelttaa palveluineen lähdemme rakentamaan nyt parin vuoden tauon jälkeen ilman rajoitteita, Leinonen sanoo.

Edessä kiinnostava syksy

Leinonen kuvaa tulevaa syksyä ja kautta suomalaisittain poikkeuksellisen kiinnostavaksi.

—Viime kausi oli suomalaisten joukkuemenestyksellä mitattuna parasta koko 2000-luvun aikana. Toiveet ovat korkealla, että nousuvire jatkuu ensi talvena. Mielenkiinto kohdistuu myös keväällä aloittaneen uuden päävalmentajan Erik Kulstadin työhön.

Lisämielenkiintoa tuo vuoden 2027 MM-kisojen isännän nimeäminen. Hakijoina ovat Suomen Kontiolahti ja Viron Otepää. Kansainvälinen ampumahiihtoliito IBU päättää kisaisännän syyskuun puolivälissä.

—Meillä on tietysti toive, että Kontiolahti saa isännyyden ja pääsemme käynnistämään MM-kisojen valmistelut jo tänä syksynä maailmancupin järjestelyjen yhteydessä. Mutta isännyydestä voi tulla vielä tiukka kisa Otepään kanssa, Leinonen sanoo.

Lippuinfo: Ampumahiihdon maailmancup-kauden avaus Kontiolahdella 29.11.-4.12.2022

Kuva: Esa Kinnunen