29.01.2020

Majoitusta vapaana – saatat saada kyläilykutsun Karjalaan


Ampumahiihdon maailmancup-tapahtuma käynnistää kampanjan, joka houkuttelee pohjoiskarjalaisten sukulaisia, ystäviä ja kollegoita kylään tapahtuman ajaksi.

Ensin hyvät uutiset: ampumahiihdon maailmancupin vieraille on tarjolla aiempaa paremmin majoitusta, vaikka lipunmyynti on edistynyt aiempien vuosien tapaan.

Joukkueet, median edustajat, osa yleisöstä sekä esimerkiksi kansainvälisen ampumahiihtoliiton edustajat majoittuvat pitkälti Joensuun keskustan hotelleissa. Joensuun keskustahotellien odotetaan täyttyvän täysin tänäkin vuonna, ja suuri osa yleisöstä majoittuu Joensuun ulkopuolella.

─Osassa Joensuun keskustan hotelleistakin on vielä vapaita huoneita. Arviomme on, että aiempaa useampi kisavieras löytää majoituksen viime vuosina yleistyneiden, kotimajoitusta tarjoavien verkkopalvelujen kuten Airbnb:n ja Tori.fi:n kautta, sanoo Kontiolahden Urheilijat ry:n Heikki Hamunen.

Myös järjestäjä tarjoaa kotimajoittajille mahdollisuuden esitellä tarjontaansa. Tapahtuman nettisivulle voivat kotimajoittajat käydä täyttämässä lomakkeen, jonka kautta majoitustarjonta on julkisesti nähtävillä.

Kyläilykampanja kutsuu kollegat, sukulaiset ja ystävät

Sitten lisää uutisia: Tapahtuma on käynnistänyt kutsukampanjan, jonka voi kutsua omia sukulaisiaan, ystäviään ja kollegoitaan kylään Pohjois-Karjalaan maailmancup-tapahtumien ajaksi.

—Kylään voi kutsua vaikka sen serkun, jonka kanssa ei ole pitkään aikaan tavattu kasvotusten. Tai ihastuksensa kohteen, jota ei vielä ole aiemmin rohjennut pyytää kotiinsa kyläilemään. Kisojen myötä kutsuttavilla on useampi hyvä syy tulla kyläreissulle Pohjois-Karjalaan.

Kutsugeneraattori: Luvassa persoonallisia kutsuja

Kotimajoitusta tarjoamalla ja vieraita kutsumalla pohjoiskarjalaiset pääsevät osallistumaan tapahtuman rakentamiseen.

—Kyläilykutsun esittäminen on parasta seutumarkkinointia, joka muistuttaa pohjoiskarjalaisesta vieraanvaraisuudesta.

Kutsu kaveri kylään -kampanjassa voi nettisivujen kautta lähettää kieliasultaan vakiomallisen kutsun tai kutsugeneraattorin luoman personoidun kutsun.

Kutsugeneraattorissa kutsuja lisää kutsumalleen henkilölle suunnattuja sanoja, jotka generaattori asettelee sähköpostin kautta leviävään kutsuun.

Tutustu kutsugeneraattoriin tässä osoitteessa.

—Tavoitteena on, että sekä kutsujat että kutsuttavat kokevat uuden tekniikan helpoksi ja houkuttelevaksi. Jos kokemukset ovat hyviä maaliskuun tapahtumassa, palvelua on helppo kehittää myös marraskuun 2020 ja marraskuun 2021 tapahtumiin, Hamunen sanoo.

INFO: MAJOITUS & AMPUMAHIIHDON MAAILMANCUP

  • Katso kokoamamme majoitusvinkit
  • Kuten monissa muissakin ampumahiihdon maailmancupin tapahtumissa, aivan stadionin lähellä tarjolla olevat majoituspaikat myydään nopeimmin. Esimerkiksi tunnin ajomatkan sisällä majoitusvaihtoehtoja on ympäri maakuntaa esimerkiksi Kolin suunnalla ja Pielisen ympärillä, Ilomantsissa sekä Joensuun etelä- ja länsipuolella.
  • Yksi vaihtoehto on miettiä kotimajoitusta. Sopivia kanavia majoituksen etsimiseen ovat Airbnb, tori.fi sekä majoitussivullamme olevat kotimajoituskohteet.
  • Kutsu Kaveri Kylään kampanjaan voi osallistua tässä osoitteessa.