Kuva tulossa

"Pikkujouluissa ideoimme fatbike-mahdollisuuksia "out of the box" -metodilla. Siitä ajatus uuden fatbikehallin rakentamisesta sitten lähti", sanoo Kimmo Turunen.

01.04.2022

Kontiolahti Outdoorista tulee Kontiolahti Indoor – ulkoilubuumin hiipumiseen varaudutaan mm. Suomen ensimmäisellä sisä-fatbike-radalla

Pohjois-Karjalassa liikunta-, tyhy-, kokous- ja ruokapalveluja tarjoava Kontiolahti Outdoor siirtää toimintansa painopistettä sisätiloihin. Muutoksella ennakoidaan ulkoilubuumin hiipumista ja kansalaisten kasvavaa kaipuuta sisäaktiviteetteihin.  

Kontiolahti Outdoorin tiedote 1.4.2022  

Kontiolahti Outdoorin hallitus on tänään huhtikuun ensimmäisenä päivänä vahvistanut yrityksen uuden strategian, jonka mukaan toiminnan painopiste siirretään ulkoilma-aktiviteeteista sisätiloihin.  

“Olemme 1,5 vuoden aikana monipuolistaneet tarjontamme ympärivuotiseksi ja kasvaneet Itä-Suomen suurimpien ohjelmapalvelutarjoajien joukkoon. Kasvua tavoitteleva aktiviteettitalo ei kuitenkaan saa jäädä tuleen makaamaan. Haluamme olla eturintamassa, kun viimeiset pari vuotta vahvana jyllännyt ulkoilubuumi hiipuu ja ihmiset alkavat kaivata tekemistä nimenomaan neljän seinän sisällä”, perustelee toimitusjohtaja Kimmo Turunen yritystoiminnan nopeaa muutosta. 

Satoja sisäaktiviteetteja    

Turunen näkee sisätilojen tarjoavan kansalaisille turvallisen ja inspiroivan ympäristön, etenkin jos aktiviteetteihin yhdistetään maailmalla koko ajan yleistyviä IoT-, DaaS- ja WTF-tekniikoita.  

“Sisällä pystymme säätämään olosuhteet nykytekniikan avulla juuri käyttäjän haluamiksi. Voimme esimerkiksi simuloida tuulen sisälle. Mutta erona oikeaan ulkoilmaan, sisällä voimme määrittää tarkalleen, haluaako käyttäjä kasvoilleen vaikka 3 vai 8 metriä sekunnissa puhaltavan tuulen.” 

Kontrolloidut sisätilat antavat myös mahdollisuuden kasvattaa tarjottavien aktiviteettien määrää satoihin.  

“Kun tällä hetkellä tarjoamme kymmeniä eri aktiviteetteja tai niiden eri muotoja ulkona, sisätiloissa vain mielikuvitus on rajana. Esimerkiksi lauta-, kortti- ja elektroniikkapelit avaavat täysin uuden mahdollisuuksien maailman tyhy-asiakkaille, jotka – on hyvä muistaa – hakevat koko ajan uusia ideoita", Turunen sanoo.  

Hankerahoitusta haetaan ensimmäiseen halli-investointiin 

Turunen myöntää, että muutos uuteen vie aikaa.  

“Päätös on nyt tehty – seuraavaksi lähdemme viemään tahtotilaamme käytännön toimenpiteiksi. Ensimmäisenä investointina työlistalla on Suomen ensimmäinen sisä-fatbike-halli, jonka rakentamiseen haemme hankerahoitusta.” 

Alustavien suunnitelmien mukaan halliin luotavan radan pituus tulisi olemaan noin sata metriä.  

“Se, minkä häviämme radan korkeuserossa ja pituudessa ulkoreitteihin nähden, voitamme moninkertaisesti esimerkiksi uuden radan some-mahdollisuuksissa", Turunen kehuu.  

“Kun asiakas kuvaa itsestään somevideota, voimme taustalla soittaa hänen toivemusiikkiaan ja käyttää eri tavoin vilkkuvia ja eri värisiä tehostevaloja asiakkaan valinnan mukaan. Näin asiakas säästää aikaa ja vaivaa, kun hänen ei enää tarvitse vierailun jälkeen käyttää arvokasta aikaansa niin paljon videon editoimiseen mieleisekseen. Tulevaisuus on täällä jo tänään.”