04.12.2020

Ladut auki maanantaina täydessä mitassaan – korona tuo muutoksia pysäköintiin ja muihin palveluihin


Kontiolahti Outdoorin ladut ovat kuntoilijoiden käytössä ampumahiihdon maailmancupin päättymisen jälkeen heti maanantaina 7.12.2020. Korona tuo uusia rajoituksia etenkin kahvion toimintaan ja pysäköintiin.

Kontiolahden ampumahiihtostadionin ladut ovat kuntoilijoiden käytössä maailmancupin jälkeen heti maanantaina kello 8.30 alkaen.
─Ladun pituus on yli viisi kilometriä. Lumipatja on paksu, ja leveä ura on muutenkin maailmancup-kunnossa, sanoo latujen lumetuspalveluista vastaavan Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.

Muutoksia pysäköintiin ja palveluihin

Maailmancup-tapahtuman purkutöiden ja uusimpien koronarajoitteiden takia alueen oheispalvelut kuitenkin muuttuvat merkittävästi.

─Maailmancup-rakenteiden purkutöiden takia pysäköinti kuntohiihtäjien perinteisesti käyttämällä alueella päärakennuksen vieressä ei ole heti ensimmäisellä viikolla mahdollista, vaan autot parkkeerataan läheisten huoltorakennuksien taakse, Turunen sanoo.

Uusimpien koronarajoitteiden takia monet muutkin oheispalvelut muuttuvat.

─Kuntalaisvuoroilla hiihtävät kuittaavat lippunsa ulkoteltassa, kahvion palvelut eivätkä voitelu-, pukuhuone- ja suihkutilat ole käytössä eikä sisätiloihin saa jäädä oleskelemaan lipun noutamisen jälkeen. Päärakennuksen WC-tilat eivät ole käytettävissä vaan käytetään huoltorakennuksien WC-tiloja

Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, Turunen sanoo.

Harjoitteluryhmät pääsevät paikalle, mutta huoltajilla ei ole mahdollisuutta viettää aikaa sisätiloissa. ─ Laduilla saa hiihtää ja treeniryhmätkin ovat tervetulleita. Mutta pidetään turvaväleistä ja hygieniasta huoli ladullakin, Turunen sanoo.

INFO: KORONARAJOITTEET 7.12. ALKAEN

  • Sisätiloissa oleskelu kielletään. Sisätiloissa toimii pelkästään Kahvila-Ravintola Napakympin lipunmyyntipalvelu. Jos asiakkaan oma suojamaski on unohtunut, hänelle on tarjolla kertakäyttömaski lipunmyyntiasiointia varten.
  • Kahvila-Ravintola Napakymppi ei tarjoa viikonloppulounasta, juomia eikä muutakaan syötävää/juotavaa.
  • Kuntalaisvuoron lippujakopisteenä ulkoteltta päärakennuksen vieressä
  • Julkiset suihku-, pukuhuone- ja voitelutilat suljetaan.
  • Käytössä huoltorakennuksen WC-tilat