Kuva tulossa

Huolletut urat voivat lumen ansiosta olla kesäajan polkuja tasaisempia. Kuva: Markku Hyttinen

09.01.2024

Jaama Winterissä 6.4.2024 uudet lajit – ohjelmassa nyt juoksua ja hiihtoa

Huhtikuun alun tapahtumassa juostaan 10 tai 20 kilometriä ja hiihdetään 10, 20 ja 30 kilometriä.

Vuosina 2021 ja 2023 järjestetty Jaama Winter -tapahtuma Kontiolahden huolletuilla talvipoluilla uusiutuu vuonna 2024. Suurin muutos on, että aiemmin mukana ollut maastopyöräily jää lajina pois. Maastopyöräilyn tilalle tulee maastohiihto.

”Pyöräilijöiden määrä tapahtumassa on ollut vähäinen. Tapahtumiin tarvitaan osallistujia, jotta niitä voidaan järjestää”, sanoo Kimmo Turunen Jaama Winterin taustaorganisaatio Kontiolahti Outdoorista.

Viiden kilometrin lenkki

Tapahtuman maastohiihto-osio on suunnattu niin sunnuntaihiihtäjille, kuntoilijoille kuin kilpakuntoilijoillekin. Hiihtomatkat ovat 10, 20 ja 30 kilometriä. Ne hiihdetään noin 5 kilometrin lenkillä Kontiolahden ampumahiihtostadionin tuntumassa.

”Osallistua voivat sekä lisenssihiihtäjät että sellaiset kuntoilijat, joita oman vauhdin testaaminen kelloa ja toisia hiihtäjiä vastaan kutkuttaa, vaikka kilpailulisenssiä ei olekaan. Useimmat maastohiihtotapahtumat ovat joko laturetkiä tai hiihtokilpailuja. Nyt kokeilemme näiden välimallia”, Turunen sanoo.

Samana päivänä juoksu ja hiihto

Toinen muutos järjestelyissä on kahden lajin yhdistäminen samalle päivälle. Aiemmin Jaama Winterin viikonlopussa liikuttiin sekä lauantaina että sunnuntaina.

”Taustalla on järjestelytyön tehostaminen. Talkoolaisia on hankala löytää. Yhteen päivään keskittymällä pyrimme varmistamaan, että tällaisia pieniäkin talvitapahtumia voidaan ylipäänsä järjestää”, Turunen sanoo.

INFO: Jaama Winter 6.4.2024

  • Paikka: Tapahtumakeskus Kontiolahden ampumahiihtostadion. Juoksureitit Kontiolahden huolletuilla talvipoluilla. Hiihtoreitti ampumahiihtostadionin ympärillä.
  • Matkat: Hiihdossa 10, 20 ja 30 km. Juoksussa 10 ja 20 km.
  • Sarjat: N/M, N/M15 
  • Tapahtuman verkkosivut