11.12.2020

Mika Okkonen Kontiolahti Outdoorin kehittämispäälliköksi


Kontiolahti Outdoorin kehittämispäälliköksi on nimitetty ohjelmapalveluosaaja ja luontoliikuntapalveluiden kehittäjä Mika Okkonen.

Joensuulainen Mika Okkonen tunnetaan erityisesti ansioistaan luontoliikuntaan kytkeytyvien ohjelmapalvelujen sekä tapahtumien kehittäjänä. Okkosen ideoimana ovat syntyneet muun muassa tapahtumat Vaarojen Maraton, Vaarojen MTB sekä jäätiejuoksu Arctic Ice Road Run.

─Maasto- ja ampumahiihtomahdollisuuksien turvaaminen on päätuotteemme, mutta haluamme kehittää ympärivuotisia ja monipuolisempia aktiviteettipalveluja aiempaa enemmän esimerkiksi yritysryhmille. Tähän kehittämistyöhön olisimme tuskin voineet sopivampaa henkilöä löytää, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.

Myös tapahtumat painopisteenä

Turunen sanoo, että aktiviteettipalvelujen kehittämisen ohella Kontiolahti Outdoorille oleellista on myös tapahtumien kehittäminen.

─ Ampumahiihtostadionin puitteet ovat vuokrattavissa muillekin kuin hiihto- ja ampumahiihtotapahtumille. Meille myönteinen uutinen on, että tietoisuus tästä on viime aikoina kasvanut. Tällä hetkellä on esimerkiksi sovittuna, että stadion tulee olemaan tapahtumakeskuksena Kontiolahti-Rallissa, Karjalan Erämessuilla sekä kansainvälisessä Suvi-Karelia -koiranäyttelyssä.

Toimitusjohtaja katsoo tiukimpien koronarajoitusten jälkeiseen aikaan, jolloin yleisötapahtumat ovat jälleen sallittuja.

─Urheilutapahtumissa stadionin ympäristön ulko- ja sisätiloja on käyttänyt enimmillään noin 10 000 henkilöä päivässä. Alueen infra sopii suurillekin tapahtumille, Turunen sanoo.