13.12.2021

Ensilumenkausi päättyy - marras-joulukuun pakkasjakso toi hyvät puitteet seuraavan talven lumetukselle 

Kontiolahden ensilumenkausi päättyy tiistaina 14.12. Seuraavan ensilumenkauden lumimäärästä on tykitetty kohta puolet.   

Kontiolahti Outdoorin tiedote 13.12.2021 

Kontiolahden maksullinen ensilumenkausi päättyy tiistaina 14. joulukuuta, yhdeksän viikkoa avaamisen jälkeen.  

“Marraskuun lopussa ja joulukuussa on satanut lunta sen verran, että luonnonlumilatuja on päästy avaamaan. Tänä syksynä maksullinen ensilumenlatu pidensi maastohiihtokautta 61 päivää. Vuosi sitten ensilumenkausi kesti tammikuun alkuun ja oli pituudeltaan 83 päivää”, sanoo lumetuspalveluista vastaavan Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.  

Hintauudistus toi lisää hiihtäjiä 

Tänä syksynä lippujen hinnoittelua muutettiin niin, että aiempi kahden tunnin kertalippu muuttui päivälipuksi. Samalla aikuisten lipun hinta laski 17 eurosta 15 euroon. Eläkeläisille, opiskelijoille ja 9–17-vuotiaille päivälipun hinta oli 10 euroa. Kahdeksanvuotiaat ja tätä nuoremmat hiihtivät ilman maksua. Muutoksella haluttiin madaltaa lapsiperheiden kynnystä tulla hiihtämään jo ensilumenkaudella,  

Uudistus näkyi Turusen mukaan hiihtäjien määrässä.  

“Vaikka säät eivät suosineet ja syksy oli vaikea myös latuhuollon kannalta, hiihtäjiä per päivä oli aiempaa enemmän. Tänä syksynä myytiin myös enemmän kausikortteja kuin kertaakaan aiemmin ja tehtiin uusi yhden päivän kävijäennätys.”     

Liki puolet ensi kauden lumesta tehty 

Turunen sanoo, että Kontiolahti Outdoor on tehnyt kaudelle 2022-23 suunnitellusta yli 60 000 kuution lumimäärästä kohta puolet.  

“Hyvät pakkaset merkitsivät myös hyviä olosuhteita lumen tykittämiseen. Ennusteet lupaavat pakkasia lähiviikoillekin, ja pääsemme jatkamaan tykitystä. Seuraavan ensilumenkauden pääsemme avaamaan jälleen lokakuun puolivälissä.”  

Ladut, kahvio ja vuokraamo auki 

Ensilumenladun asiakaspalvelupiste kahvio-ravintola Napakymppi on jatkossa auki viikonloppuisin klo 10-14. Se tarjoaa kahvilapalvelujen lisäksi keittolounasta.  

“Vaikka ensilumenkausi päättyy, ladut ovat hiihtokunnossa ja välinevuokraamo palvelee tuttuun tyyliin”, Turunen sanoo.  

INFO: Kontiolahden ampumahiihtostadionin palvelut 14.12. alkaen  

  • Kahvio-ravintola Napakymppi auki la-su 10-14. Tarjolla kahviopalvelut sekä keittolounas.   
  • Välinevuokraamo palvelee arkisin toimiston aukioloaikoina 9-15. Viikonloppuisin välinevuokraukset kahvio-ravintola Napakympin kautta. Muina aikoina toimii omatoimivuokraus.