Kuva tulossa
14.05.2021

Ensimmäiset kausikortit ensi talven laduille jo myyty - kertalippujen hintoihin muutoksia

Kontiolahti Outdoorin tiedote 14.5.2021

Toukokuun puolelle yltänyt hiihtokausi Kontiolahden ampumahiihtostadionilla oli jälleen ennätyksellinen. Pitkä kausi ja alkukauden heikko lumitilanne suuressa osaa Suomea lisäsivät hiihtäjien määrää. Lokakuun puolivälissä alkavalla kaudella kertalippujen hinnat muuttuvat.

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla latujen lumetuksesta vastaavan Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen sanoo päättyneen kauden tuoneen paikalle aiempaa enemmän hiihtäjiä.

“Jo kausi 2019-20 oli meillä ennätystalvi. Nyt ladulla hiihdettiin vieläkin enemmän.”

Kontiolahden kuntalaisten ilmaisvuoroilla kasvua edellistalveen oli kymmenen prosenttia.

“Arvioimme, että myös hiihtosuoritusten kokonaismäärä kaikki hiihtäjät huomioiden kasvoi samassa suhteessa”, Turunen sanoo.

Hyvä lumitilanne pidensi kautta

Kasvun taustalla Turunen näkee alkukauden heikon lumitilanteen muualla maassa, pitkään kestäneen kauden ja kansalaisten lisääntyneen kiinnostuksen ulkoliikuntaan.

“Tammikuun aikana lumitilanne parani ympäri maata, ja saimme lopulta Suomeen myös luonnonlumen kannalta hyvän lumitalven. Kansa innostui suksikaupoille ja lähti ladulle innokkaammin, osittain myös koronan tuomien sisäliikuntarajoitteiden takia.”

Talven säät olivat suosiolliset myös ensi kauden valmisteluja varten. Kontiolahti Outdoor tykitti 60 000 kuutiota lunta kesävarastoon ensi kauden latuja varten. Määrä on 20 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

“Hiihtokautemme alkaa jälleen lokakuun puolivälissä. Päättyneen kauden tavoin ensi kauden alussa järjestämme hiihtotapahtumia, suurimpana ampumahiihdon maailmancupin avauksen marraskuun lopussa”, Turunen sanoo.

Edullisempi kertalippu, 0-8-vuotiaat ilmaiseksi

Ensimmäiset kauden 2021-22 kausikortit hiihtoladuille on jo myyty. Kausikortit on hinnoiteltu ostoajankohdan mukaan.

“Kausikortti on edullisin nyt toukokuussa, ja hinnat nousevat aina kuukauden lopussa syys-lokakuun vaihteeseen saakka”, Turunen sanoo.

Ensi vuosi tuo kertalippujen hinnoitteluun muutoksia. Kun kertalippu on ollut aiemmin voimassa kaksi tuntia ja maksanut 17 euroa, maksaa se ensi kaudella 15 euroa ja on koko päivän voimassa.

“Tämä yksinkertaistaa hinnoittelua ja toivottavasti innostaa kansalaisia ladulle entistä paremmin”, Turunen sanoo.

Toinen muutos koskee lippujen hintoja 0-8-vuotiaille.

“Kahdeksanvuotiaat ja sitä nuoremmat lapset hiihtävät ensi kaudella ilmaiseksi. Päätöksen taustalla on toiveemme madaltaa lapsiperheiden kynnystä tulla hiihtämään jo kauden alussa.”

Info: Kontiolahden ensilumenlatu

  • Latu avataan 14.10.2021, jolloin sen pituus on 1,5 km. Lisälatuja avataan loka-marraskuussa, jolloin latujen pituus 3-4 km. Luonnonlumen salliessa useita kilpalatuja 2-7,5 km ja helppoja 10-20 km harjoituslatuja.
  • Monipuolinen latuprofiili, vaihtoehtoja niin kunto- kuin kilpahiihtäjille.
  • Ladut 89-129 m merenpinnan yläpuolella.
  • Kauden avaamisen jälkeen ladut käytettävissä päivittäin lukuun ottamatta huoltoaikoja sekä tapahtumien aikaa.
  • Ampumaratamaksu sisältyy kausikortin hintaan.
  • Katso kauden 2021-22 kausikorttien hinnat ja osta kausikortti
  • Katso Kontiolahden ensilumenlatua esittelevä video