Kuva tulossa
15.09.2021

Uusia palveluja Kontiolahden ympärivuotisen harjoituskeskuksen kehittämiseksi – toiminta käynnistyy ensilumenleireillä lokakuussa

Kontiolahdella on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, sanoo uudenlaisen treenikonseptin lumilajeja harjoitteleville nuorille kehittänyt Jarmo Riski.

Kontiolahden ensilumenladulle haetaan lentävää lähtöä uusien palvelujen siivittämänä. Alueen leiripalveluja täydentävä Vaara Sport käynnistää toimintansa Pohjois-Karjalassa lokakuun puolivälissä, samaan aikaan Kontiolahden ensilumenladun kanssa.

Uusiin palveluihin kuuluvat muun muassa valmentaja Jarmo Riskin kehittämä, nuorille suunnattu valmennusohjelma sekä leiritykset.

—Tuemme omalla palvelullamme Kontiolahdelle yhteistyössä rakennettavaa, urheilijoille ja ulkoliikunnan harrastajille suunnattua harjoittelu- ja palvelukeskusta. Meillä osaamisemme ydintä on vieraiden viihtyminen, ja lähtökohtana on laadukas, ammattilaisten tuottama valmennus eri-ikäisten urheilijoiden tarpeisiin, sanoo Vaara Sportin johtaja Tuija Vinkka.

Saavutettavuus houkuttaa

Vinkka ja Riski perustelevat toimintojen laajentamista uudelle seudulle Kontiolahden palvelujen saavutettavuudella.

—Täällä on tarjolla erinomainen sijainti ympäristössä, jossa kaikki tarvittava on rakennettu valmiiksi. Kontiolahden ampumahiihtostadionin ja Pärnävaaran myötä alueella on käytännössä yhdessä kaupungissa kaksi eri profiilin rullarataa ja monipuoliset treenimaastot. Kolin mäet ovat lähellä samoin kuin Joensuun kaupungin palvelut. Täällä on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia, Riski sanoo.

Vaara Sportin tukikohdasta, Karelia Sport Bedistä, on kilometri ampumahiihtostadionille ja ensilumenladulle.

—Kesällä harjoittelumaasto avautuu heti pihasta, ja talvella ladulle pääsee lähes suoraan ulko-ovelta. Höytiäisen järvi vieressä avaa hienot mahdollisuudet vesiliikuntaan ja kalastukseen, Vinkka sanoo.

Ei pilvilinnoja

Leiripalveluja Pohjois-Pohjanmaan Taivalkoskella tarjonneen Vaara Sportin yhteistyöajatukset Kontiolahden suuntaan virisivät jo muutama vuosi sitten, kun Vinkka kollegoineen kävi benchmarkkaamassa Kontiolahden alueen toimintaa.

—Silloin jo syntyi ajatus, että tässä olisi kehittämisen paikka. Hetken mielijohteesta emme ole mukaan lähdössä, Vinkka sanoo.

—Liikuntamatkailu nähdään täällä elinkeinotoimintana. Alueella on selkeä kehittämisen ote, minkä takia seutu kiinnostaa meitäkin. Me puolestaan näemme sekä Suomella että Kontiolahden alueella kasvun mahdollisuuksia kotimaisen liikuntamatkailun lisäksi myös kansainvälisessä toiminnassa, etenkin koska ympärivuotinen liiketoiminta on mahdollista jo nyt.

—Pilvilinnoja emme ole rakentaneet emmekä tee niin jatkossakaan. Haluamme hyödyntää kumppaneidemme kokemusta, tuoda mukaan oman panoksemme ja kasvaa yhteistyön kautta, Vinkka sanoo.

Otollinen aika kasvulle

Ensilumenlatua ja muita Kontiolahden ampumahiihtostadionin palveluja tarjoavalle Kontiolahti Outdoorille kumppanuus Vaara Sportin kanssa osuu otolliseen aikaan.

—Olemme käynnistäneet pitkän aikavälin kehitystyön, jolla haemme nykyistä vahvempaa jalansijaa suomalaisena harjoituskeskuksena. Rakennamme tulevaisuutta muun muassa tänne myönnettyjen ampumahiihdon maailmancup-tapahtumien ja muiden kumppanuuksien kautta. Yhteistyö Vaara Sportin kanssa on odotettu ja erittäin oleellinen osa kehittämistoimiamme, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.

Turunen nostaa Vaara Sportin ja Jarmo Riskin konseptoimat, nuorille suunnatut 30300 Training –valmennuskokonaisuudet esimerkiksi, joka luo uusia ratkaisumalleja urheiluseuroille.

—Toimintaa on pilotoitu nyt 1,5 vuoden ajan. Seurojen muuta toimintaa täydentävästä ja uuttakin tekniikkaa hyödyntävästä konseptista on saatu kannustavia kokemuksia ja odotamme, että konsepti tulee keräämään lisää käyttäjiä.

Info: Kontiolahden leiripalvelut seuroille, urheilijoille ja aktiiviliikkujille

  • Monipuolinen rullahiihtorata (4 km), lokakuussa avautuva ensilumenlatu (1,5-4 km), 30-paikkainen ampumarata sekä lähiseudun ulkoilumaastot Kolille asti tarjoavat ympärivuotisen treeniympäristön junnuleireistä maajoukkueleireihin.
  • Laajat valmennus-, majoitus-, ruoka- ja ohjelmapalvelut.
  • Tutustu Kontiolahden ensilumenladun leiripakettiin.