Kuva tulossa
18.08.2021

Kuuma kausi maastopyörien vuokraamisessa / Ryhmille uusia ulkoilma-aktiviteetteja

Maastopyöräilyn kasvanut suosio on näkynyt kesällä selvänä vuokrapyörien kysyntäpiikkinä. Kontiolahti Outdoor ruokkii luontoliikuntabuumia ryhmille suunnatuilla uusilla aktiviteeteilla, kun se avaa jousiammunta- ja kiipeilytoimintapisteet elokuun aikana.

Kesä 2021 jää historiaan myös kuumana maastopyöräilykesänä, sanoo Kontiolahti Outdoorin kehityspäällikkö Mika Okkonen.

—Nyt on ollut selkeästi historiamme vilkkain kesä. Pyöriä vuokrattiin erityisesti heinäkuussa päivittäin. Meillä on tästä kesästä lähtien ollut valikoimissa myös sähköpyöriä sekä lasten pyöriä — tarjonta on lisännyt kysyntää, Okkonen sanoo.

Okkonen arvioi, että vuokraaminen toimintatapana on tullut kansalaisten keskuudessa tutummaksi.

—Vuokrapyöriä on saatavilla maaseudullakin ja lomakohteissa selvästi paremmin kuin vielä pari vuotta sitten. Esimerkiksi lapselle ei tarvitse heti ostaa omaa maastopyörää, kun kokeilemaan pääsee vuokrapyörälläkin. Ilmiö nähtiin jo viime talvena liukulumikenkien ja lumikenkien kanssa.

Elokuu tuo uutta ryhmille

Uusia luontoliikuntamahdollisuuksia erityisesti ryhmille avataan elokuussa, kun Kontiolahti Outdoorin investoinnit jousiammunta- ja kiipeilytoimintapisteisiin päästään ottamaan käyttöön. Maansiirtotyöt tehtiin alkukesällä.

—Olemme rakentaneet 11 eri radasta koostuvan alaköysiradan sekä suorituspaikat jousiammuntaan ja korikiipeilyyn. Ohjatut aktiviteetit on suunnattu esimerkiksi polttariporukoille sekä yritys- ja muille ryhmille.

Uusiksi aktiviteeteiksi valikoitui lajeja, jotka sopivat eri ikäryhmille ja joita on lähialueella harvemmin tarjolla.

—Kiipeilyaktiviteetit ovat erityisen suosittua tekemistä elämyspedagogiikan alalla. Osallistujille tarjotaan sopivan kokoisia haasteita, joiden selvittämiseksi ydinroolissa on ryhmän jäsenten toinen toistaan tukeva yhteistoiminta, Okkonen sanoo.

---

Kuva: Sisu-Seikkailu 2021 / Marko Tuovinen

 

Info: Uutta Kontiolahti Outdoorilla: Jousiammunta, korikiipeily ja alaköysirata

Jousiammunta

 • Perinteinen laji, joka sopii eri ikäluokille nuorista vanhoihin
 • Kahden tunnin ohjattu jousiammuntaohjelma sisältää jäykkyydeltään sopivan jousen valinnan, harjoituskierroksen sekä varsinaisen ammunnan maalitauluihin.
 • Ryhmän minimikoko: 6 hlöä
 • Katso lisää tuotekortista (sivu 9).

Korikiipeily

 • Hauskoja elämyksiä tarjoava aktiviteetti, jossa tarvitaan tasapainoa ja rauhallisuutta.
 • Kiipeilijä pinoaa ryhmän muiden jäsenten avustamana koreja päällekkäin, kiipeää pinoamiensa korien päälle ja etenee näin yhä korkeammalle. Tavoitteena on rakentaa mahdollisimman korkea torni. Normaalikuntoiselle sopiva laji ei vaadi niinkään fyysistä voimaa, vaan hieman uskallusta ja ennen kaikkea tiimityöskentelyä.
 • Ryhmän minimikoko: 6 hlöä
 • Katso lisää tuotekortista (sivu 10).

Alaköysirata (matalaharjoiterata)

 • Lähellä maata, puiden väliin noin 50 cm korkeuteen rakennettu köysirata, joka koostuu 11 eri tehtävästä. Puiden välissä on vaijeri, jota pitkin osallistujat kulkevat. Puissa on myös apuköysi sekä muita erilaisia välineitä, joita osallistujat voivat käyttää.
 • Ryhmä ratkaisee ja suorittaa tehtävät itse suunnittelemalla, kokeilemalla ja toinen toistaan auttamalla. Suorittaminen vaatii ryhmältä yhteistyötä, toistensa kannustamista ja tukemista sekä hippusellisen myös yksilöllistä rohkeutta ja kokeilunhalua.
 • Ryhmän minimikoko: 6 hlöä
 • Katso lisää tuotekortista (sivu 11).