Hyvä lumitilanne avasi Kontiolahden talviaktiviteetit ja talvikahvion jo tammikuussa.

20.01.2022

Lisää talviaktiviteetteja: Joensuun toriremontin ylijäämäkivet liukuvat jatkossa Kontiolahdella

Jääkolkkaa mukaileva uutuus täydentää Kontiolahden ampumahiihtostadionin talviaktiviteettien sekä talvikahvion tarjontaa. Uutuuspeli syntyi Joensuun toriremontin ylijäämäkivistä yhteistyönä paikallisen kivialan yrityksen kanssa.   

Aina 1600-luvulle juuriaan ulottava ulkoilupeli, jääkolkka, saa uuden muodon Kontiolahden ampumahiihtostadionilla tammikuussa.      

“Pelissä on piirteitä curlingista ja petankista. Curlingista tuttua on kivien liu’uttaminen, petankista tuttua idea saada kolkka mahdollisimman lähelle maalialueen kiekkoa”, sanoo Kontiolahti Outdoorin kehityspäällikkö Mika Okkonen.   

Kontiolahden ampumahiihtostadionin peliversiosta erityisen tekevät heitettävät ja liu’utettavat kolkat. Virallisten jääkolkkien sijaan Kontiolahden kolkat on tehty kierrätetystä luonnonkivestä.     

“Käyttöön tulee graniittipintaisia kiviä, jotka ovat parin vuoden takaisen Joensuun toriremontin ylijäämäkiviä. Yhden kiven paino on noin 12 kiloa”, Okkonen sanoo.   

Idea luonnonkivestä tehdyistä kolkista syntyi yhdessä joensuulaisen kivi- ja piharakennusalan erikoisliike Sulokiven kanssa, joka työsti kolkat liu’uttamiseen sopiviksi. Kivien pääväri on punainen, Karelia Red. 

“Saimme näin kierrätysmateriaalista rouheat ja persoonalliset kolkat, joissa on käytetty kotimaista kiveä”, Okkonen sanoo.       

Maastohiihtosuksien vuokraus yllättänyt   

Perinteisistä talviaktiviteeteista on tänä talvena päätään nostanut erityisesti maastohiihto, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.  

“Aiempina talvina maastohiihtosuksien vuokraukset ovat ajoittuneet selvästi enemmän loppukauteen. Tänä talvena vuokraajia on ollut ilahduttavasti jo kauden alussa”, Turunen sanoo.  

“Suosion taustalla lienee maastohiihdon yleinen suosio, mutta myös aiempaa helpommin hiihdettävät ja säädettävät sukset. Uusimme perinteisen hiihtotavan vuokrakalustomme tälle kaudelle kokonaan, ja kaikissa suksissa on nyt pitokarvat sekä erittäin helposti säädettävät Move-siteet."  

Talvipalvelut auki jo tammikuussa   

Itä-Suomen hyvä lumitilanne on antanut mahdollisuuden avata kaikki talvipalvelut jo tammikuussa.

“Valaistu pulkkamäki, lumikenkäreitti, talvipolut pyöräilyyn ja patikointiin sekä viikonloppuisin avoinna oleva lounaskahvio munkkeineen on kaikki saatu viritettyä toimintaan esimerkiksi viime talvea selvästi aiemmin”, Turunen sanoo.  

INFO: Talviaktiviteetit Kontiolahden ampumahiihtostadionilla 

  • Lounaskahvio viikonloppuisin la-su 10-14. Tarjolla keittolounasta sekä kahviotuotteita.  
  • Jääkolkan paikallisversion välineet käytössä tammikuun viimeisestä viikosta alkaen. Peliä pelataan lumipinnalla.  
  • Kontiolahden latuverkosto Höytiäisen jäälatuja lukuun ottamatta täydessä laajuudessaan
  • Kontionpolkujen talvipolku Salpalinja Winter Trail 5-7 km pyöräilyyn ja patikointiin 
  • Maastoon merkitty lumikenkäreitti 3,5 km  
  • Autoliikenteeltä suojattu, iltaisin valaistu leveä pulkkamäki 
  • Vuokraamo, jossa vuokrattavana välineitä maastohiihtoon, pulkkamäkeen, lumikenkäilyyn, liukulumikenkäilyyn sekä fatbiket talvipyöräilyyn    

Lisätietoja:  

  • Mika Okkonen, kehityspäällikkö, 050-375 6733 
  • Kimmo Turunen, toimitusjohtaja, 050-5633480