Ampumahiihtostadionilta pyörät saatuaan ryhmät pääsevät saman tien ajamaan Kontionpolut-reitistölle. Kuva: Polkka oy.

20.04.2022

Isoa tyhyä pienessä porukassa

Miten järjestää suuren työyhteisön tyhy-toimintaa? Yli 500 työntekijän Polkka oy ratkaisi asian venyttämällä kalenteria ja pienentämällä ryhmiä.

Henkilöstösuunnittelija Henna Hukkasella oli syyskuussa työpöydällään haastava palapeli: miten löytää virkistävää, yhteisesti aikataulutettua tekemistä ulkoilun ja liikunnan merkeissä kollegoille, joilla on erilaisia työvuoroja sekä haastetta irrottautua työtehtävistä.

Työkavereita ei ollutkaan ihan vähän, sillä maakunnalliselle Siun sote -kuntayhtymälle ja Joensuun kaupungille ateria-, laitoshuolto- ja siivouspalveluja tuottavan Polkka oy:n palveluksessa on yli 500 työntekijää.

Syksyn korona-ajasta johtuen Polkalla haluttiin jättää isot massatapahtumat väliin.

“Ajattelimme, että tiimit voisivat tehdä yhdessä jotain kivaa 5–10 henkilön ryhmissä”, Hukkanen sanoo.

Fatbike, ekoammunta vai jotakin muuta?

Ratkaisu oli lopulta yksinkertainen. Työntekijät kokoontuivat pienissä ryhmissä ja valitseminaan päivinä Kontiolahden ampumahiihtostadionille.

Suuren työntekijämäärän myötä vaihtoehtoisia päiviä oli tarjolla pitkä liuta lokakuusta marraskuulle. Kahden tunnin ohjelmaksi sai valita fatbike-pyöräilyä, ekoaseammuntaa, metsäjumppaa, alaköysirataa, frisbeegolfia tai maastohiihto-opetusta ensilumenladulla.

“Yritämme miettiä vuosittain jotain uutta sekä kehittää toimintaamme. Olemme olleet tyytyväisiä nyt aloitettuun yhteistyöhön”, sanoo Polkan talous- ja henkilöstöjohtaja Juha-Matti Juurikainen.

Uusia kokemuksia ja palautumista

Henna Hukkanen kertoo henkilökunnan antaneen uudesta järjestelystä erittäin positiivista palautetta.

“Moni pääsi kokeilemaan lajeja, joita ei välttämättä koskaan osaisi muuten lähteä kokeilemaan. Oli hienoa kuulla, kuinka mukavaa ja vähän jännittävääkin oli hypätä esimerkiksi fatbiken selkään ensimmäistä kertaa ja huomata, miten mahtava kokemus se oli.”

Polkka tarjoaa työntekijöilleen kattavan työterveyshuollon lisäksi ePassin kautta hyvinvointietuja. Niitä voi käyttää erilaisiin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin, kuten hierontaan, terveystarkastuspakettiin, hammaslääkärikäyntiin tai liikuntapalveluihin.

Työnantajan hyvinvointi-investoinnit ovat kannattaneet, Juha-Matti Juurikainen sanoo.

“Osaamisen kehittäminen, työssä jaksaminen ja palautuminen ovat olleet painopistealueitamme ja olemme saaneet henkilöstökyselyissä positiivista palautetta. Tulokset rohkaisevat jatkamaan panostuksia vuodesta toiseen.”