Kuva tulossa

Maalissa! Joni Mustonen (vas.), Kimmo Turunen ja Sami Kuronen olivat yhtä hymyä seinänousun rasituksista huolimatta.

20.05.2022

"Tämä päivä oli ainoa, joka jännitti" - Sami Kurosen makumatka puolivälissä

Sami Kuronen ja Joni Mustonen selvittivät kihelmöivässä kamppailussa kaapin paikan.

Suomen tunnetuimpiin TV- ja radiojuontajiin kuuluva Sami Kuronen kuvaustiimeineen otti tänään tuntumaa Kontiolahden seinänousuun ja ampumahiihtostadioniin, kun “Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa" -sarjan kuvaukset tulivat puoliväliin.

“Tämä päivä oli ainoa, joka vähän jännitti etukäteen kun kuulin, että lajina on ampumapyöräily. Kahden vähän vieraan lajin yhdistäminen ja kilpailutilanne jännitti etukäteen hieman", Kuronen sanoi. 

Kuronen otti asvalttiradalla ja ampumapenkalla yhteen Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjä Joni Mustosen kanssa. Kisa ratkesi lopullisesti ammunnassa.   

"Oli ihan supermielenkiintoinen päivä. Ampuminen on älyttömän koukuttavaa, ja uskaltaisin väittää, ettei tämä viimeiseksi kerraksi jää", Kuronen sanoo.   

Lapsuuden maisemiin 

Kuronen on syntynyt Varsinais-Suomessa, mutta hänen vanhempansa ovat kotoisin Ilomantsin Haukivaarasta. Tämän myötä Kuronen vietti lapsuutensa kesät Pohjois-Karjalassa. 

"Nyt päivitetään niitä muistoja ja tutkitaan ohjelman kautta, kuinka paljon asioita on vuosikymmenten aikana muuttunut."

Kuvaukset alkoivat Keski-Karjalassa ja Joensuun seudulla. Kuvausryhmän matka jatkuu Nurmeksen kautta Kolille ja Ilomantsiin. 

"Uskaltaisin väittää, että tämän jälkeen Pohjois-Karjala on aika hyvin hallussa."