21.04.2021

Kontiolahti Outdoor hakee Sustainable Travel Finland -merkkiä


Pohjois-Karjalassa ulkoilu-, liikunta-, kokous- ja tapahtumapalveluja tarjoava Kontiolahti Outdoor on käynnistänyt työn Sustainable Travel Finland –merkin hakemiseksi. Merkki osoittaa sitoutumista kestävän matkailun periaatteisiin.

Visit Finlandin hallinnoima Sustainable Travel Finland –merkki ja -ohjelma ovat työkalu kestävän matkailuliiketoiminnan kehittämiseen ja siitä viestimiseen.

—Roolimme matkailijoille suunnatuissa palveluissa on kasvanut ja tulee edelleen kasvamaan. Merkki tuo meille uskottavan tavan kertoa sitoutumisestamme vastuulliseen toimintaan. Paitsi matkailijoille, merkki todentaa arvojamme myös liikuntapainotteisia työhyvinvointipalveluja hankkiville asiakkaille, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.

Sähkösopimus uusittu, Ekokompassi käyntiin

Sustainable Travel Finland –merkin hakijat sitoutuvat kestävän toiminnan periaatteisiin, muun muassa reilun yhteistyön, luonnosta huolehtimisen ja paikallisten palveluiden suosimisen kautta.

—Ensi talveksi tehty lumi on tykitetty PKS:n ilmastoystävällisellä sähköllä. Olemme myös käynnistäneet työn Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän rakentamiseksi. Tässä työssä kartoitamme toimintamme ympäristövaikutuksia ja luomme jatkuvaan kehittämiseen tähtäävän ympäristöohjelman, Turunen sanoo.

Kontiolahti Outdoorin Ekokompassi-järjestelmän auditointi on suunniteltu vuoden 2021 loppupuoliskolle. Tämän jälkeen on mahdollista saada Sustainable Travel Finland –merkki.

Kotisalon luonnonsuojelualueelle rahoitusta

Osana vastuullisuustyötään Kontiolahti Outdoor ja Kontiolahden Urheilijat olivat mukana rahoittajina, kun Luonnonperintösäätiö osti noin 12 hehtaarin metsätilan luonnonsuojelualueeksi.

Liperissä, Pohjois-Karjalassa sijaitsevan tilan läpi kulkee Liperin kunnan ylläpitämä, maastopyöräilijöiden, patikoijien ja muiden ulkoilijoiden suosima ulkoilureitti, 65 kilometrin mittainen Kinttupolut-reittiverkosto.

—Runsaspuustoiselle Kotisalon luonnonsuojelualueelle sijoittuva osuus on monelle Kinttupoluilla liikkujalle reitin parasta antia. Kontiolahti Outdoor ja Kontiolahden Urheilijat halusivat olla mukana turvaamassa elämyksellistä luontoliikuntaa ja rahoittivat tilan hankintaa tunnuslauseemme "tervetuloa ulkopuolelle" hengessä.

Lisätietoa:
Katso Kontiolahti Outdoorin video Kotisalon luonnonsuojelualueesta