Kuva tulossa

Kevään 2022 vappuhiihdoissa Kontiolahdella hiihtomuoti poikkesi sydäntalven kuukausista.

28.04.2023

“Shortsit ja vappunenä varusteeksi” - Yli puolen vuoden hiihtokausi paketoidaan vappuhiihdoilla

Ulkohiihtokausi avattiin lokakuun puolivälissä Kontiolahdella, Vuokatissa, Imatralla, Tahkolla ja Rukalla. Kausi päättyy vappuviikonloppuna Kontiolahdella.

Lokakuun puolivälissä avattu ulkolatujen hiihtokausi päättyy vappuna Suomen liikuttavimmaksi kunnaksi vuoden alussa valitulla Kontiolahdella. Kausi avattiin Kontiolahden, Vuokatin, Imatran, Tahkon ja Rukan ensilumenladuilla lokakuun puolivälissä.

“Kontiolahden kunta kunnostaa latuja vielä vappupäivään asti. Silloin voi ottaa jo shortsit ja vappunenän varusteeksi”, sanoo Kontiolahden ensilumenladusta vastaavan Kontiolahti Outdoorin Kimmo Turunen.

“Kauden tavoitekilometrejä kerätty”

Vaikka lämpötilat ovat ajoittain nousseet yli 15 asteeseen, hiihtäjiä on Turusen mukaan riittänyt kauden loppuun yllättävänkin paljon.

“Huhtikuussa olosuhteet voivat olla koko sesongin parhaita, kun vain kylmä sää kovettaa uran. Laduilla on viime viikkoina ollut varmasti monia, jotka ovat vielä keränneet itselleen kaudelle asetettuja tavoitekilometrejä.”

Siman ja munkin voimalla

Turunen lupaa vappuhiihtoihin rentoa menoa lauantaista vapunpäivään, joka on maanantai.

“Pystytämme ladun varteen pop up –kahvilan, joka tarjoilee munkkeja, simaa ja makkaraa. Hiihtoon saadaan rytmiä henkeen sopivasta musiikista.”

Viime vuonna vappuhiihdot rohkaisivat joitakin hiihtäjiä pukeutumaan ladulle vapputeeman mukaisesti.

“Pipo ei tule nytkään olemaan kireällä”, Turunen sanoo.

Syksyn hiihtokausi avataan lokakuussa

Ensilumenladut eri puolilla maata ovat ilmoittaneet avaavansa seuraavan hiihtokauden lokakuussa.

Osa harrastajista on jo varautunut syksyyn ja ostanut ennakkomyynnissä edullisemmin olevia kausikortteja.

“Edellistalvena tykitetyn lumen avulla tehty ensilumenlatu pidentää hiihtokautta usealla kuukaudella. Hiihto on monelle suomalaiselle edelleen se suosituin liikuntamuoto. Mekin olemme päässeet myymään syksylle jo kymmeniä kausikortteja, vaikka elämme vielä huhtikuuta”, Turunen sanoo.