Kuva tulossa
28.09.2021

Ammattilaisen vinkit maastopyörän huoltoon –koulutus lokakuussa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla järjestetään lokakuun lopussa maastopyörän perushuollosta kiinnostuneille yhden illan koulutus. Osallistujat pääsevät huoltamaan oman pyöränsä ammattilaisten opastuksella.

Kontiolahti Outdoorin tiedote 28.9.2021

Kontiolahti Outdoor järjestää yhden illan pyöränhuoltokoulutuksen lokakuun lopussa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Taustalla on maastopyöräilijöiden määrän kasvu. Pyöräilystä on tullut myös aiempaa useammalla lähes ympärivuotinen harrastus.

—Harrastajamäärien kasvu näkyy myös siinä, että maastopyöräilyn ympärille ideoidaan oheispalveluja. Pyörähuoltoon vinkkejä tarjoava koulutus on yksi esimerkki, sanoo Kontiolahti Outdoorin toimitusjohtaja Kimmo Turunen.

Ammattilaisen vinkit kädestä pitäen

Kolmen tunnin koulutuksessa on paikalla kaksi kouluttajaa, jotka tekevät pyörähuoltoja työkseen.

—Koulutus on suunnattu harrastajille, jotka haluavat saada varmuutta ja vinkkejä oman pyöränsä puhtaanapitoon ja huoltoon. Mukana on kaksi ammattilaista, jotka pystyvät ohjaamaan osallistujia käytännössä kädestä pitäen, Turunen sanoo.

Osallistujat tuovat koulutukseen oman maastopyöränsä, jota huoltavat illan aikana.

—Jos omaan kalustoon tutustuminen on toistaiseksi jäänyt heikommalle, nyt siihen on loistotilaisuus, kun vierellä on ammattilaiset, joilta kysyä neuvoja.

Kouluttajan lupaus: “Perushuolto helppoa”

Koulutuksessa pyörän huoltoa opettava Hannu Huttunen Iikan Pyörävarikolta sanoo, että perusasiat voi jokainen harrastaja oppia itse.

— Pyörän perushuolto on pienen perehtymisen jälkeen helppoa. Kaluston puhdistus ja huolto pidentävät pyörän käyttöikää. Samalla harrastuksesta tulee miellyttävämpää, kun kalusto toimii, Huttunen sanoo.

Kuva: Studio Korento / Harri Mäenpää


INFO: Ammattilaisen vinkit maastopyörän huoltoon –koulutus lokakuussa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla

Aika: Torstai 28.10. klo 17.30-20.30 (3 h)

Paikka: Kontiolahden ampumahiihtostadion, mediakeskus

Kouluttajat: Hannu Huttunen ja Joona Tanskanen / Iikan Pyörävarikko

Sisältö: Sisuskumin vaihto (puhetta myös tubeless-renkaista), pyörän puhdistus, ketjujen öljyäminen, jarrupalojen tarkastus/vaihto, jarrujen säätö, vaihteiden säätö. Mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Osallistujamäärä: Vapaita paikkoja 10. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta ja ilmoittautuminen: 20 euroa / hlö (sis. ALV). Ilmoittaudu ja maksa Kontiolahti Outdoorin verkkokaupassaEDIT 28.9.2021: Vapaana olleet paikat myytiin nopeasti loppuun - ensimmäisen kurssin kokemusten jälkeen arvioimme uusien vastaavien kurssien järjestämistä. Jos tiedät, että sinua kiinnostaa osallistua tällaiselle kurssille, voit kertoa siitä alla olevaan sp-osoitteeseen > voimme lähettää viestiä, kun meillä on tarkempaa tietoa.  

Lisätietoa: 050-563 3480, myynti@kontiolahtibiathlon.com