TILAT JA REITIT

Tilat ja reitit

Kontiolahti Outdoor palvelee osana Kontiolahti Biathlon -perhettä erityisesti Kontiolahden ampumahiihtostadionin lähiympäristössä. Osan palveluistamme, kuten fatbike-vuokrauksen tai ekoaseammunnan, voimme tuottaa myös muualla.

Ensilumen latu

Pääset hiihtämään Kontiolahden ensilumen ladulla lokakuun puolivälistä lähtien myös silloin, kun luonnonlunta ei ole riittävästi. Monipuolisen profiilin latu on 1,5-4 km pitkä ja tarjoaa vaihtoehtoja niin kunto- kuin kilpahiihtäjille. Lippuvaihtoehtoina päivälippu sekä kausi- ja yrityskortit.
 

Lue lisää!

Rullahiihtorata

Stadionin tuntumassa kiertävän 4 km rullahiihtoradan monipuolinen profiili antaa hyvät mahdollisuudet eri tekniikoiden harjoitteluun. Radan asvalttia on uusittu vuosina 2019-20. Radan suurin korkeusero on 36 m ja suurin nousu 31 m.

Tutustu rullahiihtokouluun!

Ampumapenkka

Kontiolahden ampumahiihtostadionin ampumapenkalla on 30 paikkaa ja yhteistyökumppanimme Biathlon Target System Kurvisen taululaitteet. Ampumaradan remontissa syksyllä 2020 muun muassa asfaltoidaan penkan etureuna, uusitaan taulukatos sekä päivitetään tauluvalot led-valoiksi.

Tutustu ampumahiihtoon

tai kokeile ekoaseammuntaa.

Seinänousu

Kontiolahden ampumahiihtostadionin erikoisuus ja ikoni sekä Kaisa Mäkäräisen bravuurinousu. Stadionin maamerkki, ampumahiihdon maailmancupin vaativin nousu Höytiäisen järvimaisemalla on auki ympäri vuoden niin kuntoilijoille kuin kilpailijoille.

Tapahtuma-areena

Kontiolahden ampumahiihtostadion ja sen ympäristö sopivat myös muiden kuin urheilutapahtumien järjestämiseen. Selkeät ja tilavat logistiikkaratkaisut, keskeinen sijainti, valmis infra sekä testatut kumppanit tapahtumapalveluiden toteuttamiseen ovat alueen etuja.

 

Pukukopit ja voitelutilat

Stadionin viereisissä huoltorakennuksissa joukkueiden, ryhmien ja yksittäisten henkilöiden käytettävissä on 21 huonetta suksenvoitelutiloiksi ja pukukopeiksi. Suurimmissa tapahtumissa alueelle voi tilata liikuteltavia huoltotiloja.

Kahvio Napakymppi

Päärakennuksen alakerrassa palvelee kahvila-ravintola Napakymppi. Kahvilatuotteita (kahvi, tee, mehut, kahvileivät, täytetyt leivät) voi ostaa esimerkiksi jäähdytetyn ladun lippuja noudettaessa. Lounas- ja muut ruokailut ryhmille ovat tilattavissa myyntipalvelumme kautta.

Kontionpolut

Stadion on keskellä Kontionpolut-verkostoa, noin 50 kilometrin polkujuoksu-, maastopyöräily- ja kävelyreitistöä. Reittiverkosto koostuu neljästä toisiinsa yhdistyvästä rengasreitistä ja yhdistyy Kolille kulkevaan Kolinpolku-retkeilyreittiin sekä Joensuun keskustan kautta kiertävään Jaama Trail -rengasreittiin. Vuonna 2017 avatulla reitistöllä on selkeät reittimerkinnät ja opastetaulut.

Avaa koko Kontionpolkujen kartta alta!

Kokoustilat

Kontiolahden ampumahiihtostadion tarjoaa palvelut myös kokousten järjestämiseen. Käytössä on:

  • kokoustiloja pienemmistä 15 henkilön kokoushuoneesta 260 neliön suurtilaan asti.
  • saunatilat
  • ravintolapalvelut
  • sähköiset näytöt / videotykit & valkokangas osassa huoneista sekä langaton verkko.

Tilat ja käytössä oleva kalusto on määritelty erillisessä dokumentissa. Varaukset ja lisätiedot myynti@kontiolahtibiathlon.com / 050-5633480.

Kuntosali

Stadionin päärakennuksessa on kuntosali, josta löytyy välineet voimaharjoitteluun. Sali on seuran jäsenten ja harjoitusleiripaketteja varanneiden ryhmien käytettävissä. Ryhmät voivat varata kuntosalilta vakiovuoroja. Kuntosalilla on myös mahdollisuus harjoitella ammuntaa luodittomilla, meluttomilla ja turvallisilla ekoaseilla. Maailmancup-tapahtumien yhteydessä tila on varattu tapahtuman käyttöön.