Ampumahiihto ja hiihto

Ampumahiihto ja hiihto: parasta Suomessa

Kontiolahdella ja Kontiolahden Urheilijoilla on erinomaiset olosuhteet, Suomen parhaiksi sanotut, ampumahiihdon ja hiihdon harrastamiseen:

 • Rullahiihtorata ja ampumarata ampumahiihtostadionilla.
 • Lumiolosuhteet lokakuusta alkaen. Keskimäärin noin kolme kuukautta hiihtokautta pidentävän ensilumen ladun ansiosta lumen perässä ei tarvitse matkustaa kauas.
 • Seuran kattava kalusto käytettävissä.
 • Kynnys harrastuksen kokeilemiseen ja aloittamiseen on matala.
 • Vahvuutenamme on hyvä valmennus. Seuratoiminnassa on mukana useita koulutettuja valmentajia päävalmentajan Ahti Toivasen johdolla. Ahti on myös Joensuun Urheiluakatemian sekä Suomen Ampumahiihtoliiton nimeämä nuorten olympiavalmentaja.

Toiminnan kulmakivet

 • Ampumahiihto on arvostettu, seurattu ja suosittu laji, Keski-Euroopassa se kaikkein seuratuin talvilaji.
 • Matala kynnys kokeilla. Amppari- ja hiihtokouluja, lajiesittelyjä koulujen liikuntatunneilla, ammunnan kokeilua eko-aseilla... Meillä lajin kokeilu ja tutustuminen on helppoa. Katso vinkit lajikokeiluun ja harrastuksen aloittamiseen.
 • Laatua ladulle. Jotta toiminta kiinnostaa ja koukuttaa jatkamaan, sen on oltava palkitsevaa ja laadukasta. Toimintaa ohjaamassa on yhdeksän koulutettua valmentajaa, joiden toimintaa ohjaa seuran päävalmentaja. Tärkeässä roolissa on yhteistyö Suomen Ampumahiihtoliiton ja Joensuun Urheiluakatemian kanssa.

Lisätietoa

 • Lue Kontiolahden Urheilijat ry:n kausijulkaisu.
 • Kysyttävää, keskusteltavaa tai ehkä ideoita?
  Ota rohkeasti yhteyttä jaoston puheenjohtajaan Kimmo Turuseen (p. +358 50 563 3480, kimmo@kontiolahtibiathlon.com).
Kuinka aloittaa ampumahiihto?

Miten pääsen mukaan harjoitustoimintaan?

Lasten ja nuorten harjoitusryhmiin pääset helposti mukaan lyhyen lajitutustumisen myötä.

Näitä tutustumismahdollisuuksia ovat Matalan kynnyksen ilmaiset harjoitukset, jotka pyörivät syksyisin sekä talvisin. Harjoituskertoja jokaisena kautena 4 kpl, yhden kerran viikossa. Lisätietoja Matalan kynnyksen toiminnasta saat sivuilta matalakynnys.fi.

Toinen mahdollisuus ampumahiihdon aloitukseen avautuu Kontiolahden Urheilijoiden järjestämistä Napsu-ampumahiihtoleireistä. Leiri järjestetään kesä-heinäkuussa Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Leirin ajankohdasta tulee lisätietoja mahdollisimman pian, kun saadaan selvyyttä vallitsevaan tilanteeseen koronaviruksen osalta.

Matalan kynnyksen harjoitukset tai Napsu-ampumahiihtoleiri ovat siis välttämättömiä toimenpiteitä ennen ryhmäharjoituksiin tulemista. Näin varmistamme harjoitusten sujuvuuden, kun lajitutustumisen kautta on saatu perusasiat kuntoon.

Mikäli kuitenkaan kumpikaan edellämainituista keinoista ei onnistu, ota yhteyttä suoraan päävalmentajaan, niin hoidetaan asiat kuntoon! Yhteystiedot löydät täältä.